Нивото на река Дунав при Лом остава ниско и днес са

...
Нивото на река Дунав при Лом остава ниско и днес са
Коментари Харесай

Нивото на река Дунав при Лом остава ниско

Нивото на река Дунав  при Лом остава ниско и през днешния ден са измерени 59 сантиметра над морското ниво , оповестиха от хидро-метеорологичната станция в града.
 Българска телеграфна агенция
Заради продължителното засушаване водата в огромната река се е отдръпнала надалеч от дигите и по брега са се посочили огромни линии земя. Затруднен е достъпът до понтони и кораби-ресторанти, защото те са доста ниско и слизането от дигата до тях е по стръмна стълба. По островите в Дунав, намиращи се против Лом, също са се посочили огромни линии земя, които отдалеко наподобяват на чисти плажове.

Корабоплаването по Дунав не е спряно , само че капитаните на кораби би трябвало да се преценяват с появили се тук-там плитчини и шлеповете да бъдат с по-малки товари.
 Българска телеграфна агенция
Нивото на Дунав при Лом е достигало до 913 сантиметра над морското ниво през април 2005 година , когато реката излезе от коритото си и наводни квартали и инфраструктура в крайбрежната зона. Имало е и равнища под морското ниво, когато водата се е оттегляла толкоз във вътрешността, че тук-там са се показвали залежи от лигнитни въглища и локалните хора са копаели от тях и са ги употребявали за отопление през зимата. 
 Българска телеграфна агенция

 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР